Lerpottasill med brynt smör

En skånsk klassiker som aldrig går ur tiden.

Ingredienser 4 port

 

  • 4 Falkeskog matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 3 hårdkokta ärr
  • 100g skirat smör
  • ½ dl hackad dill
  • Salt och peppar
  • ½ dl gräslök

Dela

Gör såhär

 

1. Lägg upp sillen på ett fat

2. Hacka äggen grovt

3. Blanda rödlök, dill och gräslök. Vänd i de hackade äggen. Fördela äggblandningen över sillen

4. Smält smöret och bryn det på medelvärme till det blir ljusbrunt. Häll över sillen.

5. Servera med färskpotatis!

Andra recept

Falkeskogs gubbröra

Falkeskogs gubbröra En klassisk gubbröra på Falkeskogs vis.Ingredienser 4 port   4 skivor kavring Falkeskog matjessillfiléer (200g) Falkeskog hovmästarsås 1 rödlök 4 hårdkokta ägg 4 kokta potatisar Dill Gör såhär   1. Hacka sill, lök, ägg, potatis och dill....

Sill i kapprock

Sill i kapprock En härlig middag för hela familjen.Ingredienser 4 port   4 Falkeskog matjessillfiléer 4 ägg 1 rödlök Färsk dill Smör 4 kokta potatisar Gör såhär   1. Skiva potatisen och fördela på 4 smörpappersark. 2. Lägg på sillfiléerna, toppade med...

Ceviche med sill och räkor

Ceviche med sill och räkor Fräsch förrätt på Falkeskogs vis.Ingredienser 4 port   Falkeskog Svartvinbär Falkeskog handskalade räkor 1 mango 1 färsk chili Saft från 1 lime Koriander Salt och peppar Gör såhär   1. Tärna sill och mango, hacka chili och...

Falkeskog Delikatesser AB

Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00

Vår integritetspolicy

Copyright © Falkeskog Delikatesser AB