Våra råvaror

Bra råvaror

Bra råvaror är vår inte så hemliga hemlighet. Så enkelt är det faktiskt. Det är därför ingen slump att våra produkter alltid håller hög kvalitet. En anledning är att vi betalar en extra slant för all vår fisk för att vi ska kunna vara säkra på att råvaran är den absolut bästa. Vi är transparenta, ärliga och står för innehållet. Här nedan kan du läsa allt om vad det innebär för oss.

SILL

Vår sill är trålfiskad från Nordostatlantens kalla vatten. Det innebär att den kan komma från delfångstområden som Nordsjön, Norska havet och Skagerrak, med undantag för kryddsillens 630-gramsinläggningar där vi istället har Östersjösill. Anledningen är att vi använder hela sillfiléer i de större kryddsillsinläggningarna för smakens skull. Eftersom Östersjösill är mindre gör den sig därför både bättre och godare. All vår sill är dessutom från MSC-certifierad råvara, förutom hel skånsk kryddsill i 630-gramsburkarna.

LAX

Vår lax är odlad i Norge. Odlad fisk är ofta starkt ifrågasatt, men i dag är de norska laxodlingarna noga reglerade för att kontrollera att fisken och odlingen följer de regler och krav som finns.
Vi strävar alltid efter så bra råvaror som möjligt och ser oss ständigt om efter alternativ och förbättringsmöjligheter.

REGNBÅGSLAX

Vår lax är odlad i Norge. Odlad fisk är ofta starkt ifrågasatt, men i dag är de norska laxodlingarna noga reglerade för att kontrollera att fisken och odlingen följer de regler och krav som finns.
Vi strävar alltid efter så bra råvaror som möjligt och ser oss ständigt om efter alternativ och förbättringsmöjligheter.

MAKRILL

Vår makrill är fiskad i Nordostatlanten. Enligt Världsnaturfonden WWFs fiskeguide råder de dig att gärna äta makrill från just nordöstra Atlanten, eller makrill som är MSC-märkt. Däremot ska du låta bli makrill som är fångad i östra Atlanten eller i Medelhavet.

RÖDING

Vår fjällröding är odlad i Lycksele. Enligt Världsnaturfonden WWF får du gärna äta röding om den är odlad i Europa i slutna landbaserade recirkulerande system (RAS), vilket Lyckseles röding är. Odlingen är ansluten till det frivilliga fiskehälsokontrollprogrammet där den är klassad i kategori 1, vilket innebär att verksamheten endast får köpa in hälsokontrollerad rom från annan odling i samma kategori.

RÄKOR

Våra räkor kommer från Nordväst- och Nordostatlanten och är MSC-märkta, vilket Världsnaturfonden WWF ger grönt ljus till. Låt däremot bli räkor som kommer från samma område om de inte är MSC- eller KRAV-märkta.

KRÄFTOR

Våra kräftskärtar kommer från flodkräftor odlade i Kina. Precis som Världsnaturfonden WWF skriver i sin fiskeguide ska du vara försiktig med sötvattenkräftor från Kina och Turkiet, men eftersom våra kräftor är MSC-märkta kan du vara säker på att de kommer från bestånd som inte utgör ett hot mot flodkräftan.

ÖVRIGA RÅVAROR

Vad gäller olika ingredienser i våra inläggningar och recept väljer vi alltid så närproducerade råvaror som möjligt, helst efter säsong. Det betyder att råvarans ursprung kan variera över året, men de kommer alltid från Norden eller norra Europa. Kaviaren köper vi exempelvis in från Danmark, medan pepparroten kommer från Halland. Tveka inte att höra av dig till oss om du har funderingar över någon speciell ingrediens eller råvara.

Falkeskog Delikatesser AB

Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00

Vår integritetspolicy

Copyright © Falkeskog Delikatesser AB