Hälsa

Därför är det bra att äta fisk

Selen, jod, protein, D-vitamin, vitamin B12 och omega-3. Fisk är rena hälsokällan när det kommer till näringsämnen och nyttiga fetter. Fisk är faktiskt så pass nyttigt att Livsmedelsverket till och med rekommenderar oss att äta det tre gånger i veckan.

Naturligt rik på D-vitamin

Vitaminen som många nordbor får brist på under vinterhalvåret finns bara naturligt i ett fåtal livsmedel – och fisk är ett av dem. D-vitamin är viktigt för såväl skelett och tänder som muskelfunktion, immunförsvar och celldelning.

Minskad risk för hjärt- och kärlsjukdom

De livsnödvändiga omega-3-fetterna DHA och EPA finns bara naturligt i feta och medelfeta fiskar – som lax, sill och makrill för att nämna några. De har dokumenterad positiv effekt på hälsan, kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och är bra för hjärta, hjärna och syn.

Fisk hela livet

De värdefulla fettsyrorna är viktiga för alla. Studier visar att fiskens näringsämnen och hälsosamma fetter kan ge positiva effekter på hälsan genom hela livet – från barnens förmåga att koncentrera sig till äldres minneskapacitet. Att fisk dessutom är gott är bara ett stort plus.

Falkeskog Delikatesser AB

Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00

Vår integritetspolicy

Copyright © Falkeskog Delikatesser AB