Pulled lax med BBQ

En burgare sitter aldrig fel – speciellt inte med BBQ-marinerad lax och picklad rödlök.

Ingredienser 4 port

 

  • Falkeskog Varmrökt lax 400 g
  • 1 dl BBQ-sås
  • 2 msk finhackad gräslök

  • 1 stor rödlök
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1,5 dl vatten

Dela

Gör såhär

 

  1. Pickla löken genom att koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna och häll över den skickade löken i en glasburk. Låt kallna i kylen.

     

  2. Bryt laxen i mindre bitar. Lägg laxenbitarna i en bunke och tillsätt BBQ-sås och hackad gräslök. Vänd försiktigt runt laxen tills allt är väl blandat.

     

  3. Servera i hamburgerbröd med sallad och picklad rödlök.

Andra recept

Sillsmoothie

Sillsmoothie En riktig vitaminbomb, fylld med nyttigheter från apelsin, mango och sill.Ingredienser 4 port   2 dl färskpressad apelsinjuice 1 dl fryst mango 1 tsk ingefära 3 bitar Falkeskog Svartvinbärssill Gör såhär   1. Mixa alla ingredienser och servera i...

Bakad sötpotatis med kräftsill

Bakad sötpotatis med kräftsill En klassisk bakpotatis på Falkeskogs vis.Ingredienser 4 port   4 sötpotatisar Falkeskog Kräftsill Gräslök Isbergssallad Gör såhär   1. Baka sötpotatisen i 1-1,5 timme i 200°C. 2. Skär ett snitt i potatisen när den är färdig och...

Bloody Mary med tomatsill

Bloody Mary med tomatsill En klassisk brunchdrink som går hem i alla lägen – nu med en twist.Ingredienser 4 port   4 dl tomatjuice 1/2 pressad citron 1 msk worcestershiresås 1 krm salt 1 nypa vit- och svartpeppar Ett stänk av Tabasco efter tycke och smak...

Falkeskog Delikatesser AB

Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00

Vår integritetspolicy

Copyright © Falkeskog Delikatesser AB